Sisältöön »

19.-25.8.2024

Info

Esityspaikat

Kaikki elokuvat näytetään Forssan Elävienkuvien teatterilla. 1906 perustetussa teatterissa yhdistyvät ainutlaatuinen miljöö ja nykyaika - salissa on 77 mukavaa tuolia, konehuoneesta löytyy sekä viimeisin nykyajan tekniikka että 35 mm projektori. Salin perältä löytyvät wc:t. www.elavienkuvienteatteri.fi. 

Lipunmyynti

Etukäteen ostetuilla lipuilla pääset suoraan sisälle saliin. Varauduthan näyttämään kuitin puhelimestasi tai tulostettuna. Tapahtuman aikana lippuja voit ostaa netistä (viimeistään tuntia ennen näytöksen alkua) tai paikan päällä seuraavasti:

Saavutettavuus

Forssan Elävienkuvien Teatterille pääsee sisälle myös pyörätuolilla. Sali on varustettu heikkokuuloisia varten äänisilmukalla, joka vahvistaa kuulolaitteiden signaalia. Festivaalielokuvat ovat tekstitetty suomeksi ja filmin alkuperäisillä teksteillä. 

Festivaaliteltta

Festivaaliteltalla Elävienkuvien teatterin vieressä on perjantain ja lauantain ajan tarjolla kahvia ja pullaa, makeisia, popcorneja, virvoitusjuomia ja makkaraa. Teltalla palvelee festivaalien ajan info- ja lipunmyyntipiste.

Majoitus ja ravintolat

Kattavat tiedot Forssan majoitusmahdollisuuksista ja ravintolatarjonnasta löydät osoitteesta www.visitforssaregion.fi. Teatteria lähinnä olevat majapaikat ovat Hotelli Maakunta ja Hotelli Fabrik 

Kulkuyhteydet

Forssaan pääset parhaiten linja-autolla Helsingistä, Turusta, Hämeenlinnasta ja Porista. Aikataulut löytyvät Matkahuollon sivuilta. Lähin juna-asema sijaitsee Humppilassa 22 km päässä. Välimatkat Forssan sisällä ovat lyhyitä, linja-autoasemalta kävelet Elävienkuvien teatterille alle 10 minuutissa (550 metriä).

Talkoolaiset

Mykkäelokuvafestivaalien järjestelyissä tarvitaan talkoovoimaa. Talkoolaiset huolehtivat mm. teatterin siivouksesta, festivaaliteltan pystytyksestä ja purkamisesta, lipunmyynnistä, oheistuotteiden myynnistä, kahviosta, elokuvien tekstityksestä, järjestyksenvalvonnasta ja esiintyjien roudausavusta. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä ja hae mukaan talkoolaiseksi.

 

Yleistä festivaaleista:

 

Festivaalin järjestää Forssan mykkäelokuvayhdistys ry

Forssan Mykkäelokuvayhdistys toimii alueellisena elokuvakeskuksena. Tehtäviin kuuluu mykkäelokuvataiteen tunnetuksi tekemisen lisäksi elokuva-alan ja kulttuurin edistäminen. Tätä tarkoitusta yhdistys pyrkii toteuttamaan järjestämällä mykkäelokuvajuhlia, elokuvaesityksiä, keskustelutilaisuuksia, antamalla julkilausumia, harjoittamalla julkaisutoimintaa, restauroimalla mykkäelokuvia, tarjoamalla elokuvien harrastajille opastusta ohjausta ja yhteistyötä sekä kehittämällä elokuva-alaa muilla samankaltaisilla toimilla.  Tämän lisäksi pidämme toiminnassa maamme vanhinta (1906) elokuvateatteria. Voit tukea toimintaamme liittymällä kannatusjäseneksemme.

Liity

Yhteistyössä:

 
OP Lounaismaa
Forssan kaupunki
LounaPlussa ry
Euroopan unionin osarahoittama
Hämeen kulttuurirahasto
Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy
Punamusta