Sisältöön »

21.-27.8.2023

Esitelmä virolaisesta Mykkäelokuvasta

 

n. 30 min
 la 26.8.2023 klo 11:00  (esitelmä englanninkielinen ei tulkkausta)

 

Viron elokuva-arkiston johtaja Eva Näripea pitää esitelmän virolaisesta mykkäelokuvasta ja festivaalillamme esitettävien elokuvien restauroinnista.

 
 

eva-naripea.jpg

Eva Näripea

Eva Näripea on Viron elokuva-arkiston johtaja vuodesta 2014 ja Council of the Estonian Academy of Artsin jäsen vuodesta 2020. Hän on työskennellyt tutkijana Estonian Academy of Artsissa, Estonian Literary Museumissa ja University of Central Lancashiressa. Hän on ollut toimittajana useissa tutkijalehdissä, kuten Studies in Art and Architecture/Kunstiteaduslikke Uurimusi, Baltic Screen Media Review (TLU) ja Studies in Eastern European Cinema (Routledge). Hän on kirjoittanut laajalti virolaisen ja Itäeuroppalaisen elokuvan historiasta ja nykyajasta. Työnsä lisäksi hän jatkaa tutkimusta, tällä hetkellä keskittyen filmien säilyttämiseen ja virolaisiin, ennen II maailmansotaa ilmestyneisiin elokuviin.

 

Yleistä festivaaleista:

 

Festivaalin järjestää Forssan mykkäelokuvayhdistys ry

Forssan Mykkäelokuvayhdistys toimii alueellisena elokuvakeskuksena. Tehtäviin kuuluu mykkäelokuvataiteen tunnetuksi tekemisen lisäksi elokuva-alan ja kulttuurin edistäminen. Tätä tarkoitusta yhdistys pyrkii toteuttamaan järjestämällä mykkäelokuvajuhlia, elokuvaesityksiä, keskustelutilaisuuksia, antamalla julkilausumia, harjoittamalla julkaisutoimintaa, restauroimalla mykkäelokuvia, tarjoamalla elokuvien harrastajille opastusta ohjausta ja yhteistyötä sekä kehittämällä elokuva-alaa muilla samankaltaisilla toimilla.  Tämän lisäksi pidämme toiminnassa maamme vanhinata (1906) elokuvateatteria. Voit tukea toimintaamme liittymällä kannatusjäseneksemme.

Liity

Yhteistyössä:

 
OP Lounaismaa
Forssan kaupunki
Punamusta
Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy
Taiteen edistämiskeskus