Sisältöön »

21.-27.8.2023

Jüri Rumm

 
Jüri Rumm
 

1929 • Johannes Loop • 100 min
la 26.8.2023 klo 17:00 osta liput »

 

IMDB

 

Englantilaisilla oli Robin Hood, virolaisilla Jüri Rumm, aatelismiehen kaltoin kohdeltu palvelija, joka saa tarpeekseen isäntänsä mielivaltaisesta käytöksestä ja nousee tätä ja koko luokkayhteiskuntaa vastaan. Kulttuurihistoriallisesti arvokkaan, harvoin ulkomailla esitetyn elokuvan uunituore restaurointi valmistuu kevään 2023 aikana. Elokuvan esittelee Viron elokuva-arkiston johtaja Eva Näripea.

 

rokasahurit-elokuvissa.jpg

Säestys

Rokasahurit

  • Sanna Mansikkaniemi (viulu, alttoviulu, kantele ym.)
  • Raido Lill (viulu, kontrabasso, kantele ym.)
  • Olli Kari (harmonikka, kantele ym.)
  • Kalle Mansikkaniemi (viulu, pyykkilauta ym.)

Lue lisää

 

Lehdistölle

Mainitse käyttämissäsi kuvissa lähteenä © Rahvusarhiivi filmiarhiiv / The National Archives of Estonia.

 
Jüri Rumm
Jüri Rumm
Jüri Rumm
Jüri Rumm
Jüri Rumm
Jüri Rumm
 
 

eva-naripea.jpg

Eva Näripea

Eva Näripea on Viron elokuva-arkiston johtaja vuodesta 2014 ja Council of the Estonian Academy of Artsin jäsen vuodesta 2020. Hän on työskennellyt tutkijana Estonian Academy of Artsissa, Estonian Literary Museumissa ja University of Central Lancashiressa. Hän on ollut toimittajana useissa tutkijalehdissä, kuten Studies in Art and Architecture/Kunstiteaduslikke Uurimusi, Baltic Screen Media Review (TLU) ja Studies in Eastern European Cinema (Routledge). Hän on kirjoittanut laajalti virolaisen ja Itäeuroppalaisen elokuvan historiasta ja nykyajasta. Työnsä lisäksi hän jatkaa tutkimusta, tällä hetkellä keskittyen filmien säilyttämiseen ja virolaisiin, ennen II maailmansotaa ilmestyneisiin elokuviin.

 

Yleistä festivaaleista:

 

Festivaalin järjestää Forssan mykkäelokuvayhdistys ry

Forssan Mykkäelokuvayhdistys toimii alueellisena elokuvakeskuksena. Tehtäviin kuuluu mykkäelokuvataiteen tunnetuksi tekemisen lisäksi elokuva-alan ja kulttuurin edistäminen. Tätä tarkoitusta yhdistys pyrkii toteuttamaan järjestämällä mykkäelokuvajuhlia, elokuvaesityksiä, keskustelutilaisuuksia, antamalla julkilausumia, harjoittamalla julkaisutoimintaa, restauroimalla mykkäelokuvia, tarjoamalla elokuvien harrastajille opastusta ohjausta ja yhteistyötä sekä kehittämällä elokuva-alaa muilla samankaltaisilla toimilla.  Tämän lisäksi pidämme toiminnassa maamme vanhinata (1906) elokuvateatteria. Voit tukea toimintaamme liittymällä kannatusjäseneksemme.

Liity

Yhteistyössä:

 
OP Lounaismaa
Forssan kaupunki
Punamusta
Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy
Taiteen edistämiskeskus