Sisältöön »

21.-27.8.2023

Os Faroleiros

 
Os faroleiros
 

1922 • Mauricio Mariaud • 81 min
pe 25.8.2023 klo 21:30 osta liput »

 

IMDB

 

Intohimodraama ja jännityselokuva, jonka loppuhuipentuma käydään syrjäisellä majakkasaarella, kaukana avun ja avunhuutojen ulottumattomissa. Hitaasti käynnistyvä, lähes kauhuelokuvamaiseen kliimaksiin kohoava elokuva kulkee rinta rinnan Mauritz Stillerin Aarne-herran rahojen (1919) kanssa, mutta ennakoi myös Jean Gremillonin Gardiens de pharen (1929) loistokkuutta. Pitkään kadoksissa olleen elokuvan kopio löydettiin vuonna 1993 ja saanee nyt ensiesityksensä Suomessa.

Ennen näytöstä esitetään Miska Tuonosen lyhytelokuva You Look Like a Thought From the Past.

 

janne-storm.png

Säestys

Janne Storm & Tero Holopainen

Säestyksissä yhdistetään akustisia ja "löydettyjä" instrumentteja live-looping -tekniikkaan ja digitaaliseen äänen prosessointiin.

Lue lisää

 

Lehdistölle

Mainitse käyttämissäsi kuvissa lähteenä ©Cinemateca Portuguesa.

 
Os faroleiros
Os faroleiros
Os faroleiros
Os faroleiros
Os faroleiros
Os faroleiros
Os faroleiros
 
 

You Look Like a Thought From the Past

 
You Look Like a Thought From the Past
 

2022 • Miska Tuononen • 4,22 min

You Look Like a Thought From the Past on Miska Tuonosen hypnoottinen mykkäelokuva, jossa tarina dialogin sijaan etenee pelkän liikkeen ja musiikin avulla. Eteerisen väkevää tunnelmaa korostaa elokuvaan varta vasten sävelletty musiikki (säveltänyt ja sovittanut Animal Genie), joka saa elokuvakokemuksen tuntumaan kuin visiitiltä usvaiseen alitajuntaan. Näyttelijät pistävät myös tanssiksi, kun kehonkielen ja tunteiden sijaan tarvitaan vielä vahvempaa kommunikoinnin keinoa.

 

Yleistä festivaaleista:

 

Festivaalin järjestää Forssan mykkäelokuvayhdistys ry

Forssan Mykkäelokuvayhdistys toimii alueellisena elokuvakeskuksena. Tehtäviin kuuluu mykkäelokuvataiteen tunnetuksi tekemisen lisäksi elokuva-alan ja kulttuurin edistäminen. Tätä tarkoitusta yhdistys pyrkii toteuttamaan järjestämällä mykkäelokuvajuhlia, elokuvaesityksiä, keskustelutilaisuuksia, antamalla julkilausumia, harjoittamalla julkaisutoimintaa, restauroimalla mykkäelokuvia, tarjoamalla elokuvien harrastajille opastusta ohjausta ja yhteistyötä sekä kehittämällä elokuva-alaa muilla samankaltaisilla toimilla.  Tämän lisäksi pidämme toiminnassa maamme vanhinata (1906) elokuvateatteria. Voit tukea toimintaamme liittymällä kannatusjäseneksemme.

Liity

Yhteistyössä:

 
OP Lounaismaa
Forssan kaupunki
Punamusta
Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy
Taiteen edistämiskeskus