Sisältöön »

19.-25.8.2024

The Marriage Circle

 
The Marriage Circle
 

1924 • Ernst Lubitsch • 85 min
DCP • Kino-Kuha (Työväentalo)
pe 23.8.2024 klo 19:00 Osta liput »

 

IMDB

 

Avioliiton ilveilyä

Cecil B. DeMillen avioliittokomedioiden jalanjäljissä kulkeva, Charles Chaplinin Nainen Pariisista (1923) -elokuvan tyyliä jäljittelevä makupala kertoo avioliittoonsa turhautuneesta vaimosta, joka päättää vietellä ystävänsä puolison. Loppuun asti hiotun ihmissuhdepelin käänteitä on nähtävissä vielä nykypäivänkin saippuaoopperoissa. Tähtinäyttelijöillä ladattu elokuva on täynnä jäntevää energiaa ja kipakkaa sanailua, jota huuliltalukijat seurannevat mielenkiinnolla.

Arvostelu (mykkaelokuvat.com) »

 

tmp-saestys.jpg

Säestys

Yli-Tepsa/Juutilainen/Aalto

Aino Juutilainen (sello), Merimaija Aalto (viulu, alttoviulu ja vokaalit) ja Hermanni Yli-Tepsa (kontrabasso ja viulu) ovat kolme monipuolista jousisoittajaa, joille kaikille on tärkeää myös luoda ja tehdä musiikkia soittimillaan, oli tämä sitten säveltämistä tai improvisointia. Juutilainen, Aalto ja Yli-Tepsa ovat toimineet esiintyjinä ja tekijöinä mm. indie-musiikin, jazzin, improvisoidun ja kokeellisen musiikin sekä esittävän taiteen kentillä. Juutilainen ja Aalto ovat aiemmin tehneet mykkäelokuvasäestyksiä Ainon-yhtyeellä Helsingissä ja Kuopiossa. Yli-Tepsa taas on viime vuosina säestänyt mykkäelokuvia Seitsemäs taivas -yhtyeessä mm. Sodankylän elokuvajuhlilla, Loud Silents -festivaalilla sekä useissa näytöksissä Helsingissä, Tampereella ja Turussa. Juutilaisen, Aallon ja Yli-Tepsan trio juhlii nyt ensimmäistä yhteistä jousivoittoista elokuvasäestystään.

Hermanni Yli-Tepsa

Hermanni Yli-Tepsa on Fiskarsissa asuva filosofian tutkija ja soittaja. Hän pitää erityisesti improvisoidusta musiikista, mutta myös monenlaisista yhteistyöprojekteista, folkista ja iskelmästä avantgardeen ja meteliin. Viime aikoina hän on soittanut Lau Naun kokoonpanossa sekä Seitsemäs taivas -yhtyeessä yhdessä Laura Naukkarisen ja Topias Tiheäsalon kanssa.

Merimaija Aalto

Merimaija Aalto on helsinkiläinen viulisti, alttoviulisti ja vokalisti, joka luovii mielellään musiikkigenrestä toiseen niitä seikkailumielisesti yhdistellen. Aalto vaikuttaa yhtyeissä AINON, Oiro Pena ja Lyyti. Soittajana häntä kiehtoo erityisesti jousisoitinten erilaisten sävyjen luominen ja fiilispohjainen hetkessä eläminen. Aallon viulismin erityispiirteisiin kuuluu lauluäänen yhdisteleminen viulun harmoniaan, jolla hän loihtii viulusta kuin uuden soittimen. Aalto on ollut AINON-yhtyeellä mukana Loud Silents – ja Kuopion mykkäelokuvafestivaaleilla säestämässä livemusiikin Mario Roncordin elokuvaan Filibus (1915). Luonto, erityisesti meri ja vesistöt ovat Aallolle rakkaita ja hän suunnitteleekin omaa sooloprojektiaan näiden teemojen ympärille.

Aino Juutilainen

Aino Juutilainen on Helsingissä asuva sellisti, säveltäjä ja äänisuunnittelija. Hän on tunnettu AINON-yhtyeestään, jonka ensialbumi ”Drought” (We Jazz Records 2020) on saanut kiitosta niin ulkomailla kuin Suomessakin. Oman yhtyeensä lisäksi Juutilainen soittaa muun muassa Josu Mämmi Triossa, Quartet Ajattomassa ja Mikko Sarvanne Gardenissa. Klassisesta musiikkikoulutuksesta huolimatta hänen on vaikea pidättäytyä kirjoitetussa musiikissa vaan improvisaatio puskee nuottiviivastojen välistä kuin rikkaruohot asfaltin raoista. Juutilaista inspiroi tällä hetkellä erityisesti lehtipuhaltimien hurina ja lintujen laulu. Juutilainen on luonut uraa taiteiden välisissä projekteissa, joissa hän yhdistelee roolejaan esiintyjänä ja äänisuunnittelijana. Hän on säestänyt mykkäelokuvan Filibus (1915) yhtyeensä AINONin kanssa sekä Loud Silents että Kuopion Vilimit -festivaaleilla.

 

Lehdistölle

 
Marriage Circle
Marriage Circle
Marriage Circle
 

Yleistä festivaaleista:

 

Festivaalin järjestää Forssan mykkäelokuvayhdistys ry

Forssan Mykkäelokuvayhdistys toimii alueellisena elokuvakeskuksena. Tehtäviin kuuluu mykkäelokuvataiteen tunnetuksi tekemisen lisäksi elokuva-alan ja kulttuurin edistäminen. Tätä tarkoitusta yhdistys pyrkii toteuttamaan järjestämällä mykkäelokuvajuhlia, elokuvaesityksiä, keskustelutilaisuuksia, antamalla julkilausumia, harjoittamalla julkaisutoimintaa, restauroimalla mykkäelokuvia, tarjoamalla elokuvien harrastajille opastusta ohjausta ja yhteistyötä sekä kehittämällä elokuva-alaa muilla samankaltaisilla toimilla.  Tämän lisäksi pidämme toiminnassa maamme vanhinta (1906) elokuvateatteria. Voit tukea toimintaamme liittymällä kannatusjäseneksemme.

Liity

Yhteistyössä:

 
OP Lounaismaa
Forssan kaupunki
LounaPlussa ry
Euroopan unionin osarahoittama
Hämeen kulttuurirahasto
Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy
Punamusta